Vår framtidsvision – en ny anläggning

2018-03-15 19:40
Sedan 2014 har styrelse och ridskolechef, tillsammans med sakkunniga och ideella, jobbat aktivt med att analysera hur vi ska kunna möta framtiden.
  • Uppdaterad: 2018-03-15 19:40

Vi är i stort behov av och vill arbeta fram en ny modern anläggning som är anpassad efter våra och samhällets behov och regler. Målbilden är en anläggning och samlingsplats som främjar ALLA – ett nav för friluftslivet i Kungsör.

Vad vill vi med Kungsörs Ridklubb, vilken typ av verksamhet ska vi bedriva och på vilket sätt?

• Vi vill vara en attraktiv ridklubb som lockar både nybörjare och proffs
  • Vi vill kunna bedriva en ridskola som är både modern, kompetent och säkerhetsmässig
  • Vi vill kunna arrangera större och fler tävlingar
  • Vi vill kunna möta behovet som finns hos många av våra medlemmar att få mer tid i ridhuset för ridning med egen häst.
  • Vi vill också att Ridskolan ska kunna bli ett nav för friluftslivet i Kungsör, då vi ligger strategiskt bra till samt är bemannade med personal större delen av året.

Nu i mars inleds en första dialog om våra behov med kommunen. Det är en lång process som påbörjats där många ska vara med och besluta. Hittills hör vi positiva vibbar från många håll och det är jättespännande att bollen är i rullning!

En grovskiss på hur en ny anläggning skulle kunna se ut har tagits fram av en arkitekt:

Skiss på hur en ny anläggning skulle kunna se ut

Här kan du läsa mer om projektet:

Presentation - bakgrund-nuläge-framtidsvision

Vill du också engagera dig i projektet ”Framtidens ridskola”?

Är du företagare och har idéer på hur vi kan samarbeta?
Är du med i en annan förening (kultur/idrott/friluftsliv) och har idéer om hur vi kan samverka?
Har du kunskap/kompetens som kan hjälpa oss på vägen?

Välkommen att kontakta ridskolechef Stina Holgersson, eller styrelseordförande Bo Samuelsson.

Kontaktuppgifter:

Stina Holgersson