Sommarkurser och läger

2018-06-27 15:36
Här kan du läsa mer om våra sommarkurser
  • Uppdaterad: 2018-06-27 15:37

Härligt att du hittat hit:-)

Här finns info om alla våra sommarkurser och ridläger. Det finns något för alla åldrar och nivåer.

Följande allmänna regler gäller för alla kurser:

Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: This is a mailto link där du anger namn på deltagare samt anger vilken häst du vill vara med på (häst önskas inte på ”Dagläger för barn” och ”Träningsläger”)

Det går bra att vara med på egen häst

Ridlärare och val av häst kan komma att ändras pga. t ex sjukdom.

Kursen kan komma att ställas in vid för få anmälningar.
För att delta på aktiviteter ska du vara medlem i Kungsörs Ridklubb (undantag ”Dagläger”)

Alla avgifter ingår med 70:- häst hyra/dag, har du egen häst, dras detta av på ordinarie pris!

vissa kurser ingår häst– och stallskötsel. Avgifterna faktureras och ska vara betalda senast på fakturan angivet förfallodatum.

Avslutningsritt med Fotografering
17/6

Sista långritten före sommarbetet!

Vi rider delar av drottning Kristinas ridväg och kommer vara ute ca 2h. Du behöver känna dig trygg med att rida ute i skritt och trav för att kunna hänga med, Efter ritten kommer vi skritta ner till hästarnas sommarhage, där får man en egen stund att fota sig och ”sin” häst

Regler för fotografering: Hjälm skall bäras vid alla tillfällen du sitter till häst, om du vill ha andra kläder/skor vid fotografering går detta bra men se till att ha någon med dig som kan hålla i din häst medan du byter om, all fotografering i andra kläder/skor som inte är ändamålsenlig med hästhantering sker på egen risk. All fotografering sker i anslutning till gruppen i sommarhagen, hästen får ej vara lös. Personalen på plats avgör om poseringen/utrustningen/klädseln tillsammans med hästen är lämplig.

Pris 350:-

Dagläger för barn

18-19 Juni

Alla har rätt till ett minnesvärt Sommarlov, därför anordnas ett dagläger för barn i samarbete med Kungsörs Kommun. Det är helt gratis, du ska vara mellan 6–10 år och behöver inte ha ridit förut eller vara medlem i Kungsörs Ridklubb. Focus kommer att ligga på Gemenskap, rörelseglädje, lek och bus, hästar, ridning och annat kul på Klämsbo.

Vi samlas kl. 09.00 varje dag och slutar ca15.00

Lunch kommer att serveras båda dagarna, var god ange eventuella allergier i anmälan
Pris: 0kr

Träningsläger

18-21 Juni

Eftersom vi vunnit instagramtävlingen Svett och watt (!) bjuder vi nu in till ett träningsläger i 4 dagar. Lägret är öppet för alla medlemmar upp till 20 år och är helt kostnadsfritt. Under 4 dagar kommer ni att få lyssna till föreläsare, rida, träna äta klimatsmart mat, men även hitta på massor av roliga saker tillsammans. Vi har valt att lägrets focus kommer att vara ”sits och balans och -hästens välbefinnande” Alla deltagare kommer att indelas i grupper efter nivå och det kommer bli både hoppning, dressyr och såklart även sitsträning. Medlemmar med egen häst är givetvis välkomna. (uppstallning kan erbjudas för en mindre kostnad, prata med Stina för mer info) Anmälan sker till kontoret och mer info om tider mm kommer skickas till anmälda.
Varmt välkomna med er anmälan. Var god ange ev allergier eller specialkost vid anmälan

Dagläger för barn
6/8

Roligt dagläger för barn mellan ca 6–10 år, och focus kommer att ligga på Gemenskap, rörelseglädje, lek och bus, hästar, ridning och hästkunskap. Du behöver inte vara van ryttare utan barnen delas in i olika grupper om det blir varierade nivåer.

Vi samlas kl. 09.00 och slutar ca15.00
Lunch kommer att serveras, var god ange eventuella allergier i anmälan

Pris: 300kr

Nybörjarvuxenkurs
6/8

Perfekt kurs för dig som är vuxen (minst 16 år) och vill testa på ridning, eller om du ridit tidigare och nu vill återvända och komma tillbaka efter uppehåll.

Samling kl.17.00 med genomgång av kursen därefter ridning. I kursen ingår ett ridpass på ca 1,5h i lugnt tempo och genomgång av ridningens grunder.

Pris 350

Hopp kurs

7-8/8

Markarbete och sitsträning dag 1 Hoppning dag 2, Riktar sig till ryttare som har tävlat eller har som ambition att göra det. Eller rider i specialgrupp på ridskolan. Ett begränsat antal ridskolehästar kan vara med, först till kvarn.
Uppstallning för privathäst finns 150kr/natt.

Dag 1 Samling 15.00 för banbygge, genomgång av grupper och tider därefter 1 pass Markarbete samt 1 pass sitsträning på lina (ca 10-15 min), Dag 2: Banhoppning, samling kl  8.00 för banbygge. Max 4 ryttare/grupp Ridlärare: Stina Holgersson

Pris 850:-
Privat häst: 710:-, I mån av plats går det att vara med endast 1 dag.

Dressyrkurs

8-9/8

Här får du möjlighet att i små grupper träna vidare inom dressyren. Kursen riktar sig till dig som rider på minst L:C nivå. Är du osäker på din ”nivå” prata med din ridlärare
Dag 1 samling kl.13.00 med teori och genomgång av kursen därefter ridning indelade i grupper efter nivå, Max 3 ryttare/grupp

Dag 2 Fortsättning fr dag 1, tider får du dag 1, I mån av plats går det bra att delta endast 1 dag.

Pris 840
Privat häst: 700:-

Ridläger
9-11 augusti

Ett härligt sommarläger för barn och ungdomar, där vi rider varierade ridpass med både hoppning, dressyr och roadwork, indelade i grupper efter nivå. Vid fint väder kommer vi åka och bada, och såklart tar vi med oss hästarna😊 Dagarna kommer innehålla allt som har med hästar och ridning att göra.
I lägret ingår 4 ridpass, teori, stallskötsel, 2 Lunch. Sista dagen är föräldrar välkomna på hoppuppvisning.  Första dagen är det samling kl.12.00, dag 3 avslutas ca kl. 16.00

Pris: 1750:-

SommarHoppet
12 Augusti