Vårterminen 2019

Priser och olika abonnemang för VT -19
  • Skapad: 23 NOV 2018 16:50

Ridpriser VT -19

From vårterminen 2019 gör vi en procentuell höjning av ridavgifterna på grund av ökade driftskostnader. Ökningen motsvarar 3 kr/lektionstillfälle, se prislista nedan. Vi kommer också att erbjuda två olika abonnemangsformer med två olika priser, terminsabonnemang och månadsabonnemang.

Terminsabonnemang innebär att

• Samtliga ridlektioner under vår- eller höstterminen betalas in via faktura enligt sista betalningsdag. Terminsavgiften går att dela upp med tre inbetalningar under terminen alternativt autogiro med månadsdragning. Vid delbetalning tillkommer en administrativ avgift.

• Eleven har möjlighet att rida igen en avbokad ridlektion någon gång under terminen i mån av plats och tillgång på hästar.

• Vid långvarig sjukdom har eleven möjlighet att rida igen nästkommande termin under förutsättning att läkarintyg uppvisas.

• Ingen återbetalning av terminsavgift sker om eleven väljer att sluta mitt under terminen.

• Uppsägning av plats i ridgrupp för terminsbetalande gäller uppsägning terminsvis.

• Det går ej att ändra från terminsabonnemang till månadsabonnemang mitt under terminen.

Månadsabonnemang innebär att

• Samtliga ridlektioner, även teoritillfällen, under månaden betalas månaden innan.

• Eleven har möjlighet att rida igen en avbokad ridlektion inom samma månad i mån av plats och tillgång på hästar.

• Vid långvarig sjukdom har eleven möjlighet att rida igen efter månadens slut under förutsättning att läkarintyg uppvisas.

• En kalendermånads uppsägningstid gäller för plats i ridgrupp för månadsabonnemang.

Allmänt om betalning:

• All ridning betalas med förskottsfaktura som skickas ut via mejl. Beroende på val av terminsabonnemang eller månadsabonnemang är priset per lektion olika. Utefter val av abonnemang skickas antingen hela terminsavgiften ut på en faktura innan terminsstart eller en ny faktura månadsvis för varje månad.

• Vid varje påminnelse, om utebliven betalning, tillkommer en avgift på 100 kr. Gäller även lovaktiviteter, extra träningar m.m.

• Inbetalas inte ridavgiften efter andra påminnelsen mister eleven sin ridplats och betalningsföreläggande skickas till Kronofogden på hela terminsavgiften eftersom hela terminen är bokad.

• Uppsägning ska ske skriftligt via mail till This is a mailto link

Senast 3 december behöver vi har ett skriftligt svar på vilket abonnemang du önskar under vårterminen.

Tack för att du hjälper oss att planera för vårterminen och göra rätt fakturor direkt!

Prislista VT -19

Alternativ 1

Terminsabonnemang:

Knattegrupp 93 kr/lektion 30 min                   Terminsavgift: 2139 kr

Junior 163 kr/lektion 50 min                             Terminsavgift: 3749 kr

Senior 183 kr/lektion 50 min                            Terminsavgift: 4209 kr

Specialgrupp 60 min (max 6 st/grupp)

Junior 203 kr/lektion                                           Terminsavgift: 4669 kr

Senior 223 kr/ lektion                                          Terminsavgift: 5129 kr

Vårterminen 2019 har 23 lektionstillfällen per grupp.

Alternativ 2

Månadsabonnemang:

Knattegrupp 112 kr/lektion 30 min

Junior 196 kr/lektion 50 min

Senior 220 kr/lektion 50 min

Specialgrupp 60 min (max 6 st/grupp)

Junior 244 kr/lektion

Senior 268 kr/ lektion

Medlemsavgift 2019 (kalenderår)

Junior 230 kr

Senior 330 kr

Nya regler inför vårterminen 2019 angående egen häst på lektion

För att ridskolan ska kunna beräkna hästantal, foder, personal m.m. behöver du som vill ha med egen häst på lektionerna meddela detta skriftligen innan terminsstart. Du har under terminens gång möjlighet att låna ridskolehäst vid max tre tillfällen, förutsatt att ridskolan har hästar att tillgå. Vid långvarig sjukdom/skada kan lån av ridskolehäst vara möjlig under en längre tid förutsatt att ett veterinärintyg kan uppvisas och att ridskolans hästmaterial räcker.

Skribent: Christoffer Myr