EU-flagga Europeiska jordbruksfonden          Leader logo

Projekt Good Enough riktar sig till tjejer, och syftet är att stärka självförtroende och självkänsla.

Många unga tjejer i Sverige idag mår sämre än (tycker vi) de borde, många unga tjejer (tycker vi) har för höga krav på sig själva vad kan det bero på? Vi vill försöka reda ut varför, vilka gemensamma nämnare (om det finns några) som kan vara orsaken, ge de tjejer som deltar ett lite starkare skal att kunna förhindra psykisk ohälsa i framtiden, samt stärka det vi kan stärka här och nu. Kan vi hjälpa en person är det mödan värt, kan vi hjälpa fler är det bara ännu bättre, kan vi stärka dem nu är det magi, kan det hjälpa dem i framtiden är det lika bra. Kan vi få höra "ja, det där gick ju inte som planerat, men det var bra ändå" är vi stoltast i världen. Vi hoppas kunna frambringa lite Pippi Långstrump "Det har jag aldrig provat, så det går säkert bra"

Vi vill framhäva att vi inte får glömma bort glädjen i vår sport, i att bara rida.
GOOD ÄR JU ENOUGH...

Det måste inte alltid vara perfekt. Perfekt är ju ett ganska svåruppnåeligt mål att sträva efter och det finns ingen som är perfekt. Att snubbla lite på vägen är ju liksom en del av inlärningen! Det betyder inte att man inte ska få ha mål eller drömmar, vi är de första att heja på. Men det måste vara realistiskt, annars blir ju prestationen oftare ett misslyckande än en framgång, vilket inte blir bra i det långa loppet!

Du som är medlem i Kungsörs Ridklubb och är mellan 13-25 år kan vara med. Det är helt kostnadsfritt, då vi arrangerar projektet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och med stöd från Leader Södermanland.

Höstens träffar:

25/9 Höghöjdsbana, Björnögården, Björnön Västerås samling där kl 19.00. Ett tillfälle för oss att i praktiken använda mentala övningar som kan hjälpa till vid stress, nervositet mm.

5/10 Träff på Kungsörstorp med Margareta. Fler konkreta övningar för att hantera nervositet inför särskilda moment.

8/10 Clinic med Steffie Holmen på Hamre ridklubb i Västerås. Inspiration i ridning, tillfälle att få ta del av hur hon jobbar med den mentala biten.

19/10 Träff för föräldrar, Stina och Margareta pratar om projektet, vad varför hur samt Marie från Sisu pratar "Världens bästa idrottsförälder"

?/11 Träff i Köping med Dans Lola. Att motionera stärker det mentala försvaret, det vet vi, men ibland kan vi behöva ta hjälp av våra alterego inom oss dvs man kan behöva skådespela lite. Vi kommer under 2h få dansa oss igenom olika kännslor, få en endorfinkick samt jobba med kroppskontrollen samtidigt.

?/12 Julklapp/Avslutning - Träff med Johanna Lassnac.
Uppdaterad: 12 SEP 2019 21:24

ombimed AB