Anläggningen

Kvalitetsmärkning

Kungsörs Ridklubbs ridskola är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportsförbundet. Det innebär att vår anläggning uppfyller de krav Svenska Ridsportsförbundet har på en anläggning där det bedrivs ridskola och att vår personal har den utbildning som krävs för att hålla lektioner.

Kvalitetsmärkningen erhöll vi under våren 2011.

Anläggning

Vi arrenderar vår anläggning inklusive 15 hektar mark av Kungsörs Kommun.

Kungsörs Kommun stöttar oss med investeringar i anläggningen. Under 2003 byggdes stallet om och under januari 2009 fick vi ny ridhusbotten. Vi har även fått pengar avsatta i kommunens budget att användas till renovering av ridhuset. Dialog förs även att övriga fastigheter på anläggningen ska snyggas till. Det pågår täta kontakter med både politiker och tjänstemän inom Kungsörs Kommun.

Uppstallning

På anläggningen finns även möjlighet till uppstallning av 9 st privathästar i eget stall och 5 st uteboxar. Privathästägarna bidrar med kvällsfodring och skötsel av stallet för ridskolehästarna främst under söndagar och helgdagar när vår ordinarie personal är lediga.

Det finns inget album kopplat till denna sida.