Terminsinformation hösten 2019

HÖSTTERMINENs ridlektioner startar 5/8 och slutar 23/12

Antal ridgånger under HT -19:
Måndagar 21 ggr
Tisdagar 20 ggr
Onsdagar 20 ggr
Torsdagar 20 ggr
Lördagar 20 ggr

TEORI
Alla ridgrupper har ett teoritillfälle per termin då det inte är ridning. En förändring till höstterminen 2019 är att din ridlärare planerar in teoritillfället själv under terminen (all teori är alltså inte samlad under en vecka). Teoritillfället ersätter ett ordinarie ridtillfälle och kan vara planerat för flera grupper samtidigt. Mer information om när ditt teoritillfälle är planerat kommer längre fram.

När du rider hos ska du vara medlem i Kungsörs Ridklubb.

Medlemsavgiften betalas per helår, 1 januari – 31 december.
I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring i Folksam och Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare.

Medlemsavgiften för 2019 är:
330 kr för senior
230 kr för barn och junior, 18 år och yngre.

Avboka lektion/Igenridning

För att rida igen avbokar du din lektion senast kl 12.00 samma dag.
Rider du lördagar är sista avbokningstid kl 08.00.

Förutsatt att du avbokat din ridning i tid sker igenridningen i likvärdig grupp, i mån av plats och tillgång av hästar. Frånvaro på teoripass berättigar inte till igenridning.

Avbokning sker på telefon/sms 076-555 92 72 eller på mejl  This is a mailto link

Observera att olika regler för igenridning gäller beroende på val av abonnemangsform. Du kan läsa mer om vad som gäller under Ridavgifter 2019 .

Uppsägning

Terminsabonnemang
Uppsägningstiden av din ridplats ska göras 4 gånger innan terminen är slut. Din ridplats står kvar från termin till termin så du måste göra en uppsägning även inför en ny termin om du inte önskar rida kvar.

Månadsabonnemang
En kalendermånads uppsägningstid gäller för plats i ridgrupp för månadsabonnemang.

Inte bara ridning

När du kommer till din ridlektion får du ibland möjlighet att göra i ordning din häst, borsta, sadla och tränsa. Även efter lektionen behövs tid för att sadla av, borsta och kanske mocka åt din häst. Varken du eller din häst mår bra av att stressa. Låt din och ditt barns tid i stallet och på ridlektionen bli en stund med lugn och ro och avkoppling. Under de första grupperna under kvällen på vardagar samt under lördagar finns en eller flera stallvärdar tillhands för att hjälpa till. Vi ber dig även respektera de ordningsregler som finns anslagna i stallet.

Nya ridande

Rider du inte lektion hos oss just nu men känner att du vill göra det så har vi platser i grupper på olika nivåer och för alla åldrar. På lördagar har vi lektioner för barn från 4 år. På måndag till och med torsdag börjar vi kvällens lektioner för barn för att sedan avsluta lektionerna med ungdomar och vuxna.

Under terminen startar vi löpande upp nybörjargrupper för barn, ungdomar och vuxna, om intresse finns. Anmäl gärna ditt intresse till kontoret via mejl This is a mailto link eller telefon 076-555 92 72.

Läs mer under "Börja rida

Uppdaterad: 21 DEC 2018 11:25