Terminsinfo Vårtermin 2018

VÅRTERMINEN startar 2 januari och slutar 16 juni.

Antal ridgånger under VT:
Måndagar 23 ggr, ej ridning 1/1
Tisdagar 24 ggr Hoppspecialen ej ridning 2/1, 3/4, 1/5, 5/6 Då kommer istället Stina Lillje, separat anmälan krävs.
Onsdagar 24 ggr
Torsdagar 24 ggr
Lördagar 24 ggr

TEORIDAGAR

Under vårterminen 2018 kommer alla ridgrupper att ha ett teoritillfälle. På teorilektionen (vilodag) är det ingen ordinarie ridning. Du kommer istället att kunna välja mellan olika clinics. Observera att det inte är säkert att den clinic du valt är på din ordinarie riddag.

Det finns olika clinics att välja mellan, du får naturligtvis gå på alla om du vill.
Alla våra medlemmar är välkomna att gratis deltaga på våra clinics.

12/2 TEORIDAG- Denna måndag har alla måndagsgrupper teori med Anna på sin ordinarie ridtid.

28/2 Fysträning- Hur kan du träna dig själv för att bli en bättre ryttare.
Denna Clinic passar elever från ca 9 år.

12/4 kl 18.30 Dressyr clininc- Från unghäst till Grand prix.
Vi välkomnar då Jessica Andersson och Märit Olofsson Nääs som kommer och visar upp sina fina hästar, bla ska vi få träffa Grand Prix hästen Strolchi även kallad "stolle", samt en av deras yngre hästar. Under kvällen får vi ta del av en enorm bank av kunskap i hästutbildning och hur den grundar sig i en inspirerande aldrig sinande kärlek till hästen <3

Denna clinic passar alla

8/5 Hoppteori-Studiebesök för alla hoppspecialgrupper

19/5 Lag-kampen i hästkunskap. Under förmiddagen kommer du tillsammans med några av dina ridkompisar få utföra massvis med olika moment i stallet och i ridhuset, t.ex häst agillity, balansövningar på hästen, av/upp sittning mm mm.

Mer info kommer om vårens clinics.

När du rider hos ska du vara medlem i Kungsörs Ridklubb.
Medlemsavgiften betalas per helår, 1 januari – 31 december.
I medlemsavgiften ingår en olycksfallsförsäkring i Folksam och Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare.

Medlemsavgiften för 2018 är:
300 kr för senior.
200 kr för barn och junior, 18 år och yngre.

Avboka lektion/Igenridning

För att rida igen avbokar du din lektion senast kl 12.00 samma dag.
Rider du lördagar är sista avbokningstid kl 08.00.

Förutsatt att du avbokat din ridning i tid sker igenridningen i likvärdig grupp och i mån av plats. Frånvaro på teoripass berättigar inte till igenridning.

Avbokning sker på telefon 076 - 555 92 72 eller på mail: This is a mailto link

Uppsägning

Uppsägningstiden av din ridplats ska göras 4 gånger innan terminen är slut. Din ridplats står kvar från termin till termin så du måste göra en uppsägning även inför en ny termin om du inte önskar rida kvar. Betalda terminsavgifter betalas inte tillbaka utan läkar/veterinärintyg.

Inte bara ridning

När du kommer till din ridlektion får du ibland möjlighet att göra i ordning din häst, borsta, sadla och tränsa. Även efter lektionen behövs tid för att sadla av, borsta och kanske mocka åt din häst. Varken du eller din häst mår bra av att stressa. Låt din och ditt barns tid i stallet och på ridlektionen bli en stund med lugn och ro och avkoppling. På lördagar finns en stallvärdinna tillhands för att hjälpa till. Vi ber dig även respektera de ordningsregler som finns anslagna i stallet.

Nya ridande

Rider du inte lektion hos oss just nu men känner att du vill göra det så har vi platser i grupper på olika nivåer och för alla åldrar. På lördagar har vi lektioner för barn från 4 år. På måndag till och med torsdag börjar vi kvällens lektioner för barn för att sedan avsluta lektionerna med ungdomar och vuxna.

Under terminen startar vi löpande upp nybörjargrupper för barn, ungdomar och vuxna, om intresse finns. Anmäl gärna ditt intresse till kontoret.

Läs mer under "Börja rida

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:10