Nyhetsbrev 28/12 2015

Nyhetsbrev 28/12 2015
  • Uppdaterad: 2015-12-30 14:13

Gott nytt år!

På ridskolan är nu jullovet fyllt av massor med härliga och roliga aktiviteter innan den nya terminen startar den 4/1.

Lite information om nästa termin, en hel del nytt på gång!

Lite kort från ordförande:

Som styrelse så är vi förtroendevalda av er medlemmar, vi arbetar regelbundet med att utveckla ridklubben utifrån de önskemål och förväntningar som ni medlemmar och ridande efterfrågar. Ett led i detta är att vi under året haft en medlemsombudsman i Frida Nordeng, jag hoppas att ni redan under höstterminen märkt att vi tagit fram aktiviteter som ni eftersökt. Vi ser också ett större behov av att erbjuda hjälp i stallet för nybörjare och barn, det har vi tagit till oss av och kommer att testa ett nytt upplägg under 2016, med förhoppning att fler av er nya vill börja rida och ni föräldrar med ovana kring hästar att era barn får prova på ridsporten! Jag kan också glädjande meddela att vi slutfört rekryteringen av ny ridskolechef vilket ger oss bästa förutsättningar för det nya året.

Stort tack för den här terminen Mvh Ordförande Agnes Karlsson

Vår duktiga instruktör Camilla Forsberg har fått erbjudande om anställning i sin hemmaklubb Köping och har efter noga övervägande valt att tacka ja till anställning i Köping, med det så kommer Camilla inte ha fasta lektioner längre hos oss, Camilla kommer lämna ett tomrum, samtidigt som vi önskar all lycka till så är det en förlust för ridklubben!

Camilla är mån om oss och erbjuder möjlighet till träningar och aktiviteter framöver, tillsammans med Camilla ser vi över vad som är aktuellt utifrån önskemål från er ridande!

·  Vi kommer under nästa termin ha vår stallvärdinna Jill Rönningen på plats i stallet tre kvällar i veckan mellan 16.00 – 17.30. Hon kommer då att hjälpa för att våra yngsta elever ska känna sig trygga och få den hjälp de behöver i stallet och stödja föräldrar. Jill kommer även att arbeta på jämna lördagar med stall och lektioner och dela lördagarna med Camilla Backman som är ny för terminen!

·  Camilla Backman är ännu en ny medarbetare som kommer arbeta i stallet, rida till hästar samt ha en del privatlektioner. Hon kommer även ha hand om lördagarna ojämna veckor. Vi önskar henne varmt välkommen till oss!

· 19 jan välkomnar vi alla föräldrar till en föräldrarutbildning 17,00-19,00. Vi kommer då utbilda Er i hur ni säkert och tryggt kan hjälpa era barn i stallet före/efter deras ridpass. Föräldrarutbildningen är gratis och ingen föranmälan krävs. Kan du inte delta detta datumet men gärna skulle vilja gå en sådan kurs?- kontakta oss!

· Vi har rekryterat en ny instruktör och ridskolechef, Stina Holgersson. Stina är ett välkänt ansikte för många, hon är 30 år, från Arboga, har varit stallchef och hästutbildare hos Stina Lilje, utbildad Hippolog. Vi hälsar Stina varmt välkommen till oss! Stina kommer utöver att bygga verksamheten att ha lektioner på tisdagar och onsdagar samt träningar.

·         Träningar

Anette Westerberg kommer att ha dressyrträningar för ridskole och privatryttare en del fredagar framöver. Första datumen är 29 januari & 11 mars. Hanna Svärd kommer att ha markarbete/hoppträningar för privatryttare 16/1 och 30/1

För att säkert få en plats- kontakta oss redan nu.

Fler träningstillfällen med ridskolehäst och privathäst kommer information om löpande i nyhetsbrev, facebook och kalendern på hemsidan!

Förra veckan skickades vårterminens fakturor ut för kommande termin, de har skickats ut på mail. Om ni inte har mottagit något mail innan 28/12 ber vi er att höra av sig till ekonomi mailen. På fakturan står total kostnad och förfallodag 31/12. I mailet framgår det att det går bra att dela upp fakturan, hör då av er för ett betalningsupplägg och svara med vändande mail. Vi har bytt faktureringssystem och det har varit en del tekniska utmaningar som försenat utskicket, det ber vi om ursäkt för om det oroat er. I och med vårt nya faktureringssystem är det viktigt att vi fångar upp om någon saknar fakturan, vi kommer gå ut med information via facebook och hemsidan också. Med förhoppning att vi snart har ett komplett system med alla medlemsuppgifter!

·   Vi kommer under de två kommande terminerna arbeta utifrån Ridsportförbundets utbildningsplan. Med möjlighet för alla elever att ta Ryttarmärken då de klarar de olika utbildningsnivåerna. Mer info kommer då terminen startar.

Lektioner och instruktörer vårterminen 2016

Måndag Hanna Svärd

Tisdag Stina Holgersson

Onsdag Stina Holgersson

Torsdag Anette Westerberg

Lördag Camilla Backman/ Jill Rönningen

Vi bjuder in till medlemsmöte 17 januari, Maria Nilsson från företaget "Hjärnvilja" föreläser om mental träning, kostnadsfritt för alla medlemmar. Efter föreläsningen berättar styrelsen lite kort om året som varit, vad som är på gång 2016 och det är öppet för frågor, förslag och drömmar!

Önskar er alla en fantastisk jul och nyår ledighet och ett härligt nytt år!

Personal, Styrelse och hästar

Skribent: Bo Samuelsson