Nyhetsbrev 7/9 2015

Nyhetsbrev 7/9 2015
  • Uppdaterad: 2015-12-30 15:07

Hej
Nu är terminen igång, 3 veckor har gått och hästar och elever börjar komma igång med träningen!
Anna är föräldraledig så Anette har torsdagslektioner och Hanna måndagarna under den ledigheten!
Under Thor modeen dagarna var vi på plats med Nellie och Zebra på ponnyridning, 7 nya elever som började rida, riktigt roligt att både nya och gamla elever hittat tillbaka till oss!
Var du med på prova på ridningen på Thor modeendagarna och vill börja rida, eller hade du inte möjlighet och vill prova på uppe på ridklubben? Vi har platser kvar i befintliga grupper och en barngrupp lördagar för de minsta. Hör av er på förmiddagarna när vi har telefon tid!
20 September har vi dressyrträning för tränare Ylva Frohm, mer detaljer finns att läsa på hemsidan. Det går bra att rida på egen häst eller att hyra häst från ridskolan för att vara med!
Ungdomssektionen har kommit upp med sina arrangemang, hundhoppning och Uteritt bjuds det på nu i början av terminen, anmälan och mer info på anslagstavlan i stallet.
Under helgen som varit har styrelsen och Ideela varit på konferens tillsammans med Ridsportförbundet och Sisu idrottsutbildarna. Tillsammans har vi under 2 dagar kickstartat med att få ner våra drömmar och tankar om "Framtidens KuRK" i direkta aktiviteter,måldokument och handlingsplaner. Det var en riktig energi hela helgen, konferensen som är ett projekt med Sisu som heter "idrotten vill" syftar till att utveckla föreningar och att ta nästa kliv i att utveckla och förändra. På ett  mycket proffsigt vis lotsade Sisu och Sofia Lyckman i spetsen oss genom 2 intensiva dagar!
Nedan kan ni se några av de axplock av arbetsgrupper som nu startar och som du som medlem kan vara med på, skriver även med kontaktperson bakom varje arbetsgrupp för frågor och medverkan i Framtidens Kurk.  Tillsammans kan vi uträtta fantastiska saker!
Framgångsfaktorer för framgångsrika ridklubbar:
Styrelsen:
Förvalta (tillgångar, kassa, anläggning)
Levandehålla (Säkerställa och behålla engagemang)
Genomföra (Ansvara för att saker och ting görs)
Företräda (Strategi för hur vi vill uppfattas utåt)
Utveckla (Uppnå och förverkliga mål och föreningside)
Personal:
Fokus på verksamheten/ridskolan - kan hästar! Verkställa/utföra och se varje medlem!
Beslutade arbetsgrupper:
Personal - Linda Aronsson
Tävlingskommite - Pia Vidin
Cafeteria - Anna Ek
Anläggning - Lotta Solheim
Privatryttare - Sofia Lövstedt
Ungdomssektion - Frida Nordeng
Trivselkommite - Linda Karlsson och Frida Nordeng
Projekt Framtidens KuRK är ett projekt tillsammans med Sisu på 1-5 år vilket innebär att vissa saker kommer kunna förändras och göra skillnad på några dagar och veckor medans vissa delar tar längre tid och kräver mer förarbete.
Håll utkik och hör av dig till referenspersonen i arbetsgruppen om du vill hjälpa till! Jag smyger in några av de delar som vi hoppas ni ska uppskatta under hösten :-)!
Aktuell och snyggare hemsida
Tv/Lounge del i cafeterian
Ökad tillgänglighet med kontorstid samt snabbare svar och återkoppling
Bra erbjudanden och aktiviteter för både ridskoleryttare och privatryttare
Hög kvalitet på lektionerna
Tydlig anslagstavla vid parkeringen, synligare och mer informativ
Klubbstuga för våra barn och ungdomar
Och tänk på att ju fler vi är som hjälps åt desto mer och snabbare kan vi förändra saker :-)!
Jag vill även passa på att påminna om vår medlemsombudsman som vi valde på årsmötet i februari, Frida Nordeng. Som medlemsombudsman har Frida kontakterna mellan medlemmarna - styrelse - anställda.
Frida kommer att synliggöras mer så en bild och en brevlåda kommer sättas upp i stallet för förslag, synpunkter och ideer!
Frida kommer tillsammans med ungdomssektionen att inbjuda till aktiviteter, föreläsningar för att öka vår gemenskap och glädje att vara tillsammans i stallet!
Håll utkik efter mer detaljer för snart släpps upplägget till årets höstfest, datum 17 oktober i Torpa bygdegård! Åldersgräns 18 år.
För barnen kommer en aktivitet med föreläsning och aktiviteter som ungdomssektionen bjuder in till, håll utkik efter datum i nästa nyhetsbrev!
Varmt välkomna till en ny termin!

Styrelse, instruktörer och hästar!

Skribent: Bo Samuelsson