Nyhetsbrev 2/9 2016

”Rid hos oss förstås”

NYHETSBREV SEPTEMBER 2016

Hej alla medlemmar!

Terminen har dragit igång igen efter en härlig sommar och hästarna börjar komma i form igen efter lata dagar på betet.

Vi har massvis mer kul på gång under hösten. Det kommer att anordnas både serie hoppning och serie dressyr, samt Klubbmästerskap i samma grenar. Vi fortsätter vårt fysträningsprojekt, och håller för fullt på att starta upp ett bibliotek i vår satsning att få in mer teori i vår verksamhet samt främja lusten att lära.

I stallet har vi fått in två nya medarbetare, en tvåbent och en fyrbent

Här är Emmy Jarmelid som jobbar i stallet och sköter om våra fina hästar

”Hej-Jag heter Emmy och började jobba här i stallet den 1 augusti, Jag har just tagit studenten från Kvinnersta naturbruksgymnasium där jag gick inriktning häst. Jag är 19år och har en häst som Heter Lolita Pop, med henne tävlar jag i hoppning.”

Här är Egora, vår nya skolhäst hon är 6 år och är importerad från polen.

Hon har redan gått några lektioner och sköter sig jättebra. Det är mycket man ska lära sig som ny ridskolehäst, tillexempel är hon inte van att stå i spilta så det tränas hon i förfullt just nu. Sen är det en stor omställning att bo i ett stall där det är mycket folk hela tiden, så i början vill vi att ni inte går in till henne om ni inte ska göra iordning inför lektion, så at hon får en chans att anpassa sig. Vi hoppas att hon

Kommer att trivas hos oss.

Inför hösten kommer vi att jobba med vårt projekt ”styrka i kroppen ger styrka i knoppen” Där vi vill uppmana våra ridande att komma ihåg att ta hand om både sin kropp och själ lite bättre. Att rida är fysiskt påfrestande och ofta är vi ryttare duktiga på att tänka på allt vi måste göra för hästen, men glömmer ofta bort oss själva. Vi blir ofta lite stela i våra muskler av ridningen, och inte helt ovanligt i nacke och rygg. Därför har vi nu förlängt vissa lektioner för att lägga till uppvärmning innan er ridning. Vi arbetar också tillsammans med sisu- idrottsutbildarna och PT-Patrick Rapp ( som var hos oss under teoriveckan i våras) med att ta fram ett tydligt material som kommer att kunna sitta i stallet med olika uppvärmningsövningar som du själv kan göra innan du sitter upp på hästen. Något som vi tror är jätteviktigt för att kunna ge sig själv och hästen rätt förutsättningar på lektion.

Sen krävs det ju både styrka och kondition för att orka rida bra. Vi kommer att hålla några fysträningar under terminen där alla medlemmar är välkomna att få inspiration hur vi kan förbättra våra ryttarinsattser genom att träna utan hästen, dessa träffar kommer att vara kostnadsfria. Vi kommer självklart försöka få hit Patrick Rapp igen för ytterligare tips och trix om hur vi ska träna vidare. Mer info om tider för fysträning kommer.

Vi har även börjat lägga in teori i våra barngrupper, Framförallt ur ett säkerhets perspektiv, så att vi kan bedriva en trygg rid undervisning där våra elever får lära sig hur man ska bete sig i stallet, och runt hästarna. Ridning är också så mycket mer än att bara rida, det är att lära sig vad en häst egentligen är och hur den fungerar. Först då kan man bli en riktigt bra ryttare.

Vi har inte tagit ut någon extra avgift för denna teori utan är en bonus för er, för att det skulle fungera praktiskt och ekonomiskt är det ganska korta pass, men vi resonerar att det är bättre än inget och ett steg i rätt riktning!

I vårt nya bibliotek kommer ni kunna hitta både skönlitterära böcker, fakta böcker, lättlästa böcker och böcker för våra yngsta elever, mest om hästar förstås.

Vi har tillsammans med sisu-idrottsutbildarna samt det kommunala biblioteket i Kungsör fått hjälp med olika böcker som kommer att passa oss i vår förening och det kommer att köpas in böcker efter hand. Det är många som redan nu undrar om man får skänka böcker till biblioteket och det går givetvis bra!

Vill man kan man låna hem boken i 1 månad. Då skriver man upp sitt namn och vilken bok man lånat på listan som finns uppsatt i spiltan, eller varför inte sjukna ner i stallet och bara mysa med en bok en stund.

Hoppas ni ser fram emot en fullspäckad höst, det gör viJ

Här är våra aktiviteter som är inplanerade för höstterminen:

• 4/9 Seriehoppning omg 1
  • 11/9 Seriedressyr omg 1