Uppdaterat 17 november 2020
Den 16 november har vi gjort en riskanalys och en handlingsplan utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna, samt de lokala, råd som gäller just nu. Klicka här för att komma till dokumentet.

Uppdaterat 13 november 2020
Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelsen Västmanlands län, fattat beslut om skärpta restriktioner i länet. Beslutet gäller omgående till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.

Detta innebär att vi på Kungsörs Ridklubb kommer behöva vidta vissa åtgärder, samtidigt som vi inväntar tydligare instruktioner från Svenska Ridsportförbundet, om hur vi skall fortsätta bedriva vår verksamhet.

• Anläggningen är under rådande omständigheter stängd för allmänheten!

• Utöver elever, privatuppstallade och personal får inga andra följa med till stallet eller vara åskådare vid lektion.
    Medföljare är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare eller om de små barnen behöver hjälp med hästen i stallet.

• Var endast i stallet i anslutning till din ridlektkion, max 30min före och 30min efter.
    Har du ingen häst du behöver göra i ordning innan din lektion, vänta utomhus.

• Vi uppmanar alla att alltid hålla en hästlängds avstånd till varandra, oavsett om man sitter till häst eller ej.
    Var därför bara en i taget i sadelkammaren, vänta på avstånd på din tur.

• Rid med handskar.

• Ridlektionerna kommer fortsätta att hållas utomhus så länge det går. Välj kläder efter väder.

• Cafeterian kommer fr.o.m. nu hållas stängd. Ingen vistelse tillåts i utrymmet.

Vi följer noga utvecklingen och de rekommendationer som myndigheterna kommer med. Om det aktuella läget förändras kommer vi vidta åtgärder med kort varsel.

Uppdaterat 6 augusti 2020
Med anledning av coronavirus, covid-19, vill vi informera: Ridskolan kommer inte att stängas och vår verksamhet kommer att pågå som vanligt. Vi uppmanar dock alla att ta personligt ansvar och stanna hemma om man känner sig sjuk på något sätt, även vid lindriga symptom på luftvägsinfektion. Det är viktigt att inte utsätta andra för smitta i onödan.

Kungsörs Ridklubb följer utveckling och information från myndigheter och Svenska Ridsportförbundet och vi återkommer med mer information om läget förändras. På Folkhälsomyndighetens webb finns mer information om coronaviruset: www.folkhalsomyndigheten.se/

Generella tips för att undvika att smittor sprids:
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
• Undvik nära kontakt med sjuka människor.
• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
• Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

Uppdaterad: 06 AUG 2020 11:12 Skribent: Andreas Olsson