Spännande nyheter till höstterminen

14 JUN 2018 17:16
Kungsörs Ridklubb är i en spännande fas med stora visioner för framtiden. Vi ser fram emot en härlig höst som kommer med flera nyheter!
  • Uppdaterad: 14 JUN 2018 17:20

Nu blir det slut på dammiga utomhuslektioner!

Strax innan sommaren togs styrelsebeslut att våra båda utomhusbanor ska renoveras och byggas om till nya fina fibersandbanor. Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra ridande högklassiga banor framöver!
Arbetet påbörjas i vecka 26 och under arbetet med byte av underlag kommer all ridning att hänvisas till ridhuset och till parkeringen på andra sidan vägen. Både markbeläggning och staket kommer att renoveras eller bytas ut och arbetet beräknas pågå 5-6 veckor, med invigning planerad till ponnymeet 18-19 augusti.

Anna Aneheim blir mammaledig

Vi säger JÄTTEGRATTIS till Anna Aneheim som väntar sitt andra barn och påbörjar sin mammaledighet efter sommaren. Vi önskar Anna en härlig bebistid och ser fram emot att välkomna henne tillbaka så småningom.

Erika Söderlund lämnar oss

Tyvärr kommer Erika Söderlund att lämna oss efter vårterminen. Erika är uppskattad av både elever, personal och styrelse och vi säger stort tack för den här tiden – och på återseende som vikarie då och då i framtiden.

Stina Holgersson fokuserar på ny anläggning och hoppning

Som vi tidigare berättat så siktar Kungsörs Ridklubb mot framtiden och arbetar för en ny modern ridsportanläggning. Målbilden är en anläggning och samlingsplats som främjar alla – ett nav för friluftslivet i Kungsör. I samband med detta kommer Stina Holgerssons tjänst att omformas. Till hösten lämnar Stina rollen som riskolechef då vi frigör tid för henne att driva utvecklingen av ny anläggning. Stina fortsätter också ha hopplektioner som vanligt liksom ansvar för extra hoppaktiviteter, pay and jump med mera.
Dessutom kommer Kungsörs Ridklubb att hyra ut Stina på deltid till Jakobsbergs Stuteri i Gnesta, som unghästutbildare. Det är en överenskommelse som gagnar alla parter och vi är mycket glada över att Stina nu har möjlighet att arbeta med sin dröm på flera plan!

Christoffer Myr blir ridskolechef

Genom intensivt scoutarbete under försommaren har vi hittat rätt person att ersätta Stinas administrativa tjänst i rollen som ridskolechef. Vi är glada att presentera Christoffer Myr, 33 år från Strömsholm. Christoffer kommer till oss med en Hippologexamen SRL2 och är inriktad på dressyr. Christoffer kommer också att leda torsdagarnas dressyrlektioner under Annas mammaledighet.
Vi säger varmt välkommen till oss och låter Christoffer presentera sig själv lite mer inom kort. Håll utkik här på hemsidan och på Facebook!

Måndag, onsdag och lördagslektioner

Lördagslektionerna kommer att ledas av Kristine Eklund som är ett välkänt ansikte då hon under våren varit vikarie en del för både Erika och Mikaela. Vi passar också på att säga ett stort och varmt tack till Mikaela för stort engagemang under tiden hos oss.

Måndag och onsdag då? Det är inte helt fastställt vem som kommer att leda dessa lektioner ännu men mer information kommer inom kort. Från styrelse och personalens sida är vi väldigt måna att hitta rätt person att leda lektionerna, och avväger flera intressanta alternativ just nu. Innan vi presenterar valet så är du välkommen att kontakta Stina eller Bosse om du har frågor.

Väl mött till en fantastisk höst med Kungsörs Ridklubb!

Hjälp oss gärna att driva på arbetet med ny anläggning genom att skriva på namninsamlingen (uppmana gärna nära och kära att göra detsamma!): https://www.skrivunder.com/kungsors_ridklubb

Inför höstens kommunalval anordnas en valdebatt i Kungsör i slutet av augusti. Hjälp oss att påverka och lyfta frågan till beslutande politiker genom att fråga när en ny anläggning kan stå klar (du medverkar anonymt):
www.kungsor.se/stalldinfraga

ombimed AB