Välkommen till Kungsörs Ridklubb Wilma, Isabelle och Kristine

07 AUG 2018 10:12
Vecka 33 startar höstens ridlektioner och vi är glada att idag presentera våra nya ridlärare Wilma Liman, Isabelle Gothenby och Kristine Eklund-Olsson.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2018 11:13

Välkommen till en härlig hösttermin, med nyrenoverade utebanor, spännande aktiviteter och flera nya ridlärare. Såhär kommer veckorna att se ut:
Måndag: Christoffer Myr första lektionen, därefter Wilma Liman
Tisdag: Christoffer Myr första lektionen, därefter Stina Holgersson
Onsdag: Isabelle Gothenby
Torsdag: Christoffer Myr
Lördag: Kristine Eklund-Olsson

Vi låter våra nytillskott Wilma, Isabelle och Kristine presentera sig själva lite mer:

Wilma Liman

Jag heter Wilma Liman är 27 år och hippologstudent från Helsingfors. Inför sista året på hippologprogrammet har jag valt att inrikta mig på hästutbildning och planerar att avlägga yrkesprov för svensk ridlärare level 2. Inom ridsporten brinner jag särskilt mycket för fälttävlan och unghästar. Som 16 åring lyckades jag galoppera in i det finska ponnylandslaget i just fälttävlan och efter gymnasiet åkte jag till Tyskland och jobbade som unghästryttare. I våras gjorde jag praktik på Eskilstunaortens ryttarförening där jag blev drillad i att hålla lektion, jag har även haft en del privatträningar främst för ponnyekipage. Förutom studierna tas min tid nu upp av det sjuåriga fullblodet Buzz och hunden Selma.

Jag är glad över att få bli en del av Kungsörs Ridklubb, och ser verkligen framemot att få lära känna eleverna och hästarna på ridskolan!

Isabelle Gothenby

Jag heter Isabelle Gothenby är 23 år och från Värmdö strax utanför Stockholm. Till hösten börjar jag mitt tredje och sista år på hippologprogrammet på Strömsholm med inriktning ridlärare. Utanför skolan har jag min häst Fabiano, en valack på 14 år som jag tränar dressyr med. Innan hippologprogrammet har jag jobbat en del på Värmdö Ridklubb mestadels i stallet men även vikarierat på lektioner, främst med ridning för funktionsnedsatta. Jag har även gått ungdomsledarkursen och förbundets basutbildning för ridsportens ledare samt ledarutbildning för ryttare med funktionsnedsättning steg 1. Har även tagit hästskötarexamen via hippologutbildningen. Under våren har jag haft lektioner på Nyby Torshälla Ridklubb, där jag också gjorde min praktik under hippologens andra år.

Jag ser verkligen fram emot att få träffa er alla till hösten och bli en del av Kungsörs Ridklubb.

Kristine Eklund-Olsson

Hej! Jag heter Kristine Eklund-Olsson och det är jag som kommer ha ridlektionerna på lördagarna. Till vardags bor jag tillsammans med min man och mina två barn i Köping. Jag är utbildad ridlärare och tycker att barn och hästar är det roligaste som finns. Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv och förutom ridläraryrket så utbildar jag mig till förskollärare. Jag ser framemot en lustfylld och lärorik termin med alla barn och hästar!

Skribent: Christina Emilsson

ombimed AB