Nya allmänna råd

13 NOV 2020 17:18
  • Skapad: 13 NOV 2020 17:18

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkare och länsstyrelsen Västmanlands län, fattat beslut om skärpta restriktioner i länet. Beslutet gäller omgående till och med den 10 december 2020, men kan förlängas.

Detta innebär att vi på Kungsörs Ridklubb kommer behöva vidta vissa åtgärder, samtidigt som vi inväntar tydligare instruktioner från Svenska Ridsportförbundet, om hur vi skall fortsätta bedriva vår verksamhet.

• Utöver elever och personal får inga anhöriga till elever följa med till stallet eller vara åskådare vid lektion.
    Medföljare är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare eller om de små barnen behöver hjälp med hästen i stallet.

• Var endast i stallet i anslutning till din ridlektkion, max 30min före och 30min efter.
    Har du ingen häst du behöver göra i ordning innan din lektion, vänta utomhus.

• Vi uppmanar alla att alltid hålla en hästlängds avstånd till varandra, oavsett om man sitter till häst eller ej.
    Var därför bara en i taget i sadelkammaren, vänta på avstånd på din tur.

• Rid med handskar.

• Ridlektionerna kommer fortsätta att hållas utomhus så länge det går. Välj kläder efter väder.

• Cafeterian kommer fr.o.m. nu hållas stängd. Ingen vistelse tillåts i utrymmet.

Vi följer noga utvecklingen och de rekommendationer som myndigheterna kommer med. Om det aktuella läget förändras kommer vi vidta åtgärder med kort varsel.
Vi uppdaterar löpande på följande sida.

Länk till de lokala allmänna råd hos FHM.

Skribent: Andreas Olsson

AJV