Viktig information till alla medlemmar och besökare

12 MAR 2021 11:15
  • Skapad: 12 MAR 2021 11:15

På grund av konstaterade hästsmittor av Abortvirus (EHV-1) samt Kvarka i närområdet ber vi alla medlemmar och besökare att visa hänsyn och ta sitt ansvar. Det betyder att:

• Du som vistas i flera stallar är noga med rengöring och desinficering av dig själv, utrustning och kläder.
  • Du med egen häst som planerar att komma och rida på anläggningen regelbundet tempar din häst dagligen (gärna flera gånger samma dag) samt håller koll på allmäntillståndet. Om din häst visar några symptom på smitta, ber vi dig att avstå från att komma till anläggningen och istället isolera hästen samt kontakta veterinär.
  • Du som står uppstallad på anläggningen regelbundet tempar din häst dagligen (gärna flera gånger) samt håller koll på allmäntillståndet. Om din häst visar några symptom på smitta tar du omedelbart kontakt med ridskolechef Christoffer Myr samt kontaktar veterinär. Vi ber er också att stanna hemma på anläggningen om ni inte måste åka iväg.
  • Du tar med dig så lite kläder och täcken som möjligt in till ridhuset/ridbanan. Blanda inte kläder och täcken med andra om du klär av dig eller hästen.

Ni kan läsa mer om smittorna på SVA via länkarna.

Abortvirus (EHV-1):

Kvarka:

Vi tackar för att du tar ditt ansvar och visas hänsyn då det vid eventuell smitta kan ha förödande konsekvenser både för hästar och verksamhet.

Vid frågor kan ni mejla ridskolechef Christoffer Myr på This is a mailto link

Skribent: Christoffer Myr

Besöksadress:

E-post: info@kungsorsridklub...

Vi tackar våra sponsorer!

AJV

Combimed