Hoppa till sidans innehåll

Ridklubben


Kungsörs Ridklubb är den lilla familjära ridklubben. Vår anläggning är belägen några kilometer söder om tätorten Kungsör. Vi bedriver ridskole- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. 

Vår förening
Kungsörs Ridklubb är en ideell förening ansluten till Svenska Ridsportsförbundet.

Basen i vår verksamhet är vår anläggning vid Klämsbo. Anläggningen med tillhörande mark arrenderar vi av Kungsörs Kommun.

Verksamheten leds av en, på årsmötet, vald styrelse som idag består av 8 personer. Styrelsen träffas 1 gång per månad. Styrelsen arbetar utifrån de stadgar som är antagna för den ideella föreningen vars paragraf 1 lyder:

”Kungsörs ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund. Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bland annat främja ridning i Sverige på sätt som anges i Svenska ridsportsförbundets stadgar.”

Vår vision för verksamheten är:
Den lilla ridskolan med de stora möjligheterna. Erbjuder teoretisk och praktisk häst/ridutbildning för våra medlemmar med utbildad personal och utbildade hästar. Kvalitet istället för kvantitet. Klubben med vi känsla.

Varje år på årsmötet antas en verksamhetsplan för det kommande året, med mål för verksamheten. Mål som hela tiden styr oss mot vår vision. 

Grunden i vår verksamhet är att driva ridskola, men vi ska även som paragraf 1 i stadgarna säger ta till vara övriga medlemmars intressen, det kan då gälla tillgång till anläggningen för träning av tävlingsekipage, träningar för våra privatryttare med mera. Vi ska även främja en god hästhållning med höga krav på säkerhet, i enlighet med Svenska Ridsportsförbundets krav.

Föreningen är helt beroende av medlemmar som är beredda att ideellt engagera sig i föreningens verksamhet.

Vi alla på Kungsörs Ridklubb hoppas att du ska få glädje av ditt medlemskap i klubben, att du ska trivas hos oss och finna en meningsfull fritid tillsammans med oss och hästarna.

Vi hoppas att du utnyttjar ditt medlemskap genom att påverka klubbens utveckling i en positiv anda.

Uppdaterad: 29 JAN 2021 16:24

Prova-på-ridning

Avboka lektion Igenridning

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Ridklubbens webbshop

Projekt Good Enough

Vi tar emot minfriskvård 


Postadress:
Kungsörs RK - Ridsport
Klämsbo
73691 Kungsör

Besöksadress:
Klämsbo
73691 Kungsör

Kontakt:
Tel: 0765559272
E-post: info@kungsorsridklub...

Vi tackar våra sponsorer!

AJV

Combimed

Dreifaldts Åkeri

Elite Sängar

Embe Service

Exhiban

Fastighetsbyrån

Gnutti logo

Gorans Bil

Handelsbanken

KFAB

Kungsörs Grus

Kungsörs Tråd Rörteknik


Johan Larssons Åkeri


Länsförsäkringar

REEAB

Sparbanken

Söders Bil Maskin

Terana

Transportören

Kungsörs Kommun 

 RF SISU-logga

              

Vill du också synas här?